Met jouw steun heeft het COC veel bereikt:

7 maart 2017: Politieke partijen tekenen COC’s Regenboog Stembusakkoord
2011: Jos Brink Staatsprijs voor LHBT-emancipatie voor vrijwilligers COC
1 juli 2015: afschaffing enkele-feitconstructie, waarmee scholen openlijk LHB-leerlingen en -docenten mochten weren
Ruim 100 ouderenzorginstellingen met een Roze Loper voor LHBT-vriendelijkheid
1 juli 2014: Transgenderwet maakt wijzigen geslachtsregistratie veel eenvoudiger
7 september 2015: Russische LHBT-asielzoekers krijgen eenvoudiger asiel in ons land
1994: Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt discriminatie op grond van homoseksualiteit
2012; Geen LHBT-asielzoekers meer teruggestuurd naar Irak
1 april 2014: Wet Lesbisch Ouderschap geeft lesbische ouderparen en hun kinderen gelijke rechten
12 maart 2019: verbod op discriminatie van trans en intersekse personen opgenomen in Awgb
2013: ‘Een groot protest tegen de Russische wet’ - New York Times over COC-demonstratie tijdens bezoek president Poetin
23 juli 2016: Toekenning Erepenning van de gemeente Amsterdam t.g.v. 70-jarig bestaan COC
2011: ’s Werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen
COC ondersteunt LHBT-organisaties in meer dan 35 landen

2008: Percentage Nederlanders dat negatief is over homo’s gedaald van 36 procent in 1968 naar vier procent in 2008
2012: Politieke partijen tekenen COC’s Roze Stembusakkoord over langslepende LHBT-kwesties
Canal Parade 2015: Boot COC Nederland wint juryprijs voor beste boodschap
9 september 2019: mbo-scholen verplicht LHBTI-emancipatie te bevorderen
30 augustus 2017: Tsjetsjeense LHBTI-asielzoekers krijgen eenvoudiger asiel in ons land
2008: Speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties voor COC Nederland
2011: Eerste VN-resolutie tegen LHBT-mensenrechtenschendingen
1 november 2014: afschaffing weigerambtenaar
Gender & Sexuality Alliances op tweederde van de middelbare scholen
Jaarlijks meer dan 2500 COC-voorlichtingslessen op school
30 december 1964: COC-voorzitter Benno Premsela als eerste homoactivist openlijk op televisie
8 april 1971: afschaffing van het discriminerende artikel 248bis in het Wetboek van Strafrecht
1973: COC krijgt Koninklijke Goedkeuring - de vereniging kan zich als rechtspersoon laten inschrijven
Strafeis bij discriminerend geweld met 100 procent verhoogd
2009: Paren van gelijk geslacht mogen buitenlands kind adopteren
2015: alle 5 afspraken van Roze Stembusakkoord uit 2012 ingelost
2012: Voorlichting over LHBT’s verplicht op elke school
Rainbow Awards 2015: LGBT Achievement Award voor COC Nederland

KOM OOK IN ACTIE!

Jouw hulp is nodig. Steun ons nationale en internationale werk voor acceptatie en gelijke rechten.

Steun COC

DODENHERDENKING 2014

4 mei 2014 -

In tientallen steden neemt het COC deel aan de Dodenherdenking — hierbij een overzicht. Er wordt stilgestaan bij de onderdrukking en vervolging van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) wereldwijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In Amsterdam en Den Haag zijn er bijeenkomsten bij het Homomonument in die steden – in beide gevallen zorgen doventolken van Roze Gebaar er voor dat de toespraken ook door doven en slechthorenden gevolgd kunnen worden.

AMSTERDAM

Nationale Dodenherdenking

COC Nederland legt jaarlijks een krans tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De krans wordt dit jaar gelegd door voorzitter Tanja Ineke en haar partner.

Tegelijkertijd vindt er – dit jaar voor de 25ste keer – een bijeenkomst plaats bij het Nationale Homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam, medegeorganiseerd door COC Amsterdam. Namens COC Nederland zal een krans gelegd worden door algemeen bestuurslid Joop Schermer en zijn echtgenoot.

2014 Dodenherdenking Homomonument Amsterdam

Programma:
Om 19.15 uur vertrekt er een stille tocht vanaf het pand van COC Amsterdam in de Rozenstraat 14 naar het Homomonument via de Prinsengracht, Reestraat, Herengracht, Raadhuisstraat naar de Westermarkt. De herdenking begint om 19.45 uur en duurt tot 21.00 uur. Na de twee minuten stilte om acht uur worden er toespraken gehouden door Ellie Lust van Roze in Blauw en Jan van Asch, voorzitter van COC Amsterdam. Acteur Thomas de Bres spreekt een gebed met als titel ‘Voor iedereen die liefheeft’. Tussen de sprekers door zal het GaLa-koor
o.l.v. Yt Nicolais enkele klassieke  werken uitvoeren. Daarna leggen vertegenwoordigers van diverse LHBT-organisaties kransen op de watertrede driehoek. Ter afsluiting kan het publiek langs de bloemen defileren en daar evt. ook bloemen leggen. Na afloop is het COC Amsterdam geopend voor bezoekers om na te praten.

‘Annelies’ – In de Westerkerk zal rond 21.00 uur ‘Annelies’ worden opgevoerd door koor Fenix. Hiervoor worden nog (beperkt) kaarten aan de deur beschikbaar gesteld. ‘Annelies is een meeslepend oratorium van de Engelse componist James Whitbourn (geb.1963) over het leven en de dood van Anne (Annelies Marie) Frank.

Kriterion: film, debat & expositie

In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert Filmtheater Kriterion een speciaal film- en verdiepingsprogramma op Herdenkings- en Bevrijdingsdag. Zondag 4 mei staat in het teken van de vervolging van homoseksuelen in Nazi-Duitsland en bezet Nederland; op 5 mei besteden we onder andere aandacht aan het verwerken van oorlogstrauma’s door middel van humor.

paragraph1754 mei – wordt aandacht besteed aan de vervolging van homoseksuelen in Nazi-Duitsland met de documentaire Paragraph 175 (Rob Epstein & Jeffrey Friedman, 2000). De film vertelt het verhaal van verschillende mannen en vrouwen die door de Nazi’s werden gearresteerd op grond van Paragraaf 175, een bepaling van het Duitse strafwetboek dat ‘sodomie’ strafbaar stelde. Nagesprek met Lonneke van den Hoonaard, directeur van het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA), en Anna Tijsseling, die haar proefschriftproject schreef over homoseksuele zedendelicten rondom de Duitse bezetting en als post-doc onderzoeker voor het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies werkte.

Aansluitend op Paragraph 175 en in samenwerking met het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA), is de expositie ‘Wie kan ik nog vertrouwen? Homoseksueel in nazi Duitsland en bezet Nederland´ te zien in de foyer van Kriterion. De tentoonstelling is geheel gewijd aan vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen onder de nazi’s en de Duitse bezetting.

5 mei – staat de verwerking van oorlogstrauma’s, en in het bijzonder verwerking door middel van humor, centraal. De documentaire Comedy Warriors: Healing Through Humor (John Wager, 2013) is een portret van vijf Amerikaanse veteranen die gehandicapt zijn geraakt in Irak en Afghanistan en nu een carrière als stand-up komiek najagen. In hoeverre kan humor helpen bij het verwerkingsproces? We praten er over na met Sibe Doosje, deskundige op het gebied van humor en psychologie, en Ed Brouwer, oprichter en voorzitter van Wounded Warriors Nederland. Het gesprek wordt geleid door journalist Rutger Lemm, die zelf een tijd actief was als stand-up comedian.

Tijden en prijzen
Paragraph 175: zondag 4 mei 2014 – 15.00 uur –  € 8,- of gratis met Cineville
Comedy Warriors: maandag 5 mei 2014 – 20.00 uur –  € 8,- of gratis met Cineville
De expositie´Wie kan ik nog vertrouwen? Homoseksueel in nazi Duitsland en bezet Nederland´ is van 20 april t/m 11 mei 2014 gratis te bezichtigen in de foyer van Kriterion.

DEN HAAG

Homomonument - DenHaag - kleinCOC Haaglanden organiseert jaarlijkse Dodenherdenking bij het Internationale Homomonument in Den Haag, aan de Dr. Aletta Jacobsweg (tegenover Madurodam). Het monument is bereikbaar met: tram 9 en buslijn 22 ( halte Madurodam).

De ceremonie vindt plaats van 19.30 uur tot 20.20 uur. Deelnemers aan de ceremonie worden verzocht om uiterlijk 19.20 uur aanwezig te zijn.

Toespraken worden gehouden door Harry Derksen, voorzitter van COC Haaglanden, en Hanna Assoma, voorzitter van stichting Kaabassi. Samenzang wordt verzorgd door het lesbische en het homokoor Heksenketel en Vox Rosa.

Na de herdenking is iedereen welkom in het COC-café Basta, Scheveningseveer 7.
Meer informatie: COC Haaglanden

ALKMAAR

Dodenherdenking begint om 19.00 uur met een Stille Tocht vanaf de hoofdingang van de Grote Sint Laurenskerk naar het monument aan de Harddraverslaan. Namens COC Noord-Holland Noord zullen bestuursleden een krans leggen.

ALMELO

Om 18.30 uur is er in Hof 88 aan de Hofkampstraat een herdenkingsbijeenkomst, om ca. 19.15 uur volgt van daaruit de Stille Tocht via de Hofkampstraat, Grotestraat Zuid, Bornsestraat naar het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Daar is vanaf 19.30 uur de officiële Dodenherdenking waar ook COC Twente-Achterhoek een krans zal leggen.

ARNHEM

Vanaf 18.30 uur organiseert de Raad van Kerken in samenwerking met Turks islamitische gemeenschappen voor het vierde jaar een gezamenlijke interreligieuze gebedsviering in de Walburgiskerk, Walburgisplein 1. Na een korte informele ontmoeting in het Stadhuis volgt van daaruit een Stille Tocht richting het Oorlogsmonument en kranslegging bij de Eusebiuskerk. COC Midden-Gelderland zal daar een krans leggen. Na afloop van de kranslegging is er een Herdenkingsconcert in de Eusebiuskerk.

BEMMEL (gemeente Lingewaard)

Vanaf 19.00 uur herdenkingsbijeenkomst in de Donatuskerk van Bemmel. Aansluitend wordt vanaf 19.40 uur een Stille Tocht gehouden naar het Bevrijdingsmonument bij Kasteel De Kinkelenburg, waar de herdenking wordt voortgezet met het leggen van kransen en bloemen. Daar zal ook COC Nijmegen een krans leggen.

BERGEN op ZOOM

De Raad van Kerken houdt van 19.15 tot 19.45 uur een herdenkingsdienst in de Gertrudiskerk. De Dodenherdenking wordt gehouden op het Thaliaplein, achter de Gertrudiskerk. COC West-Brabant-West en Tholen legt een krans.

BEUNINGEN

Vanaf 19.35 uur Stille Tocht vanaf het plein voor het gemeentehuis naar de herdenkingsplaats aan de Van Heemstraweg, waar kransen en bloemen gelegd worden. Ook COC Nijmegen zal hier een krans leggen.

BREDA

Dodenherdenking vanaf 19.15 uur bij het Oorlogsmonument De Vlught in het Valkenbergpark. Daar zal COC regio Breda een krans leggen. Aansluitende is er een Vrijheidsconcert in de Grote Kerk.

DEN BOSCH

Om 18.30 uur begint in de Grote Kerk (Kerkstraat) een herdenkingsbijeenkomst – waar voormalig minister Jan Pronk de 4 mei-lezing zal houden en een lid van Jong&Out een gedicht voordraagt – rond 19.40 uur gevolgd door een Stille Tocht naar het Verzetsmonument bij Bastion Anthonie waar de kranslegging plaatsvindt. Het lid van Jong&Out zal daar namens COC Noordoost-Brabant een krans leggen.

DEVENTER

Op vrijdag 4 mei om 19.00 uur is er een herdenkingsmoment bij de volgende monumenten: Twentol monument (Snipperlingsdijk), Indië monument (Grote Kerkhof), Etty Hillesum monument (Kapjeswelle), Verzetsmonument (Verzetslaan). Bij ieder monument wordt een krans gelegd en een toespraak gehouden. Daarna Stille Tocht naar het Grote Kerkhof, waar de gezamenlijke herdenking plaatsvindt. Om 19.55 uur legt burgemeester Heidema een krans. Hierna volgt de twee minuten stilte. Aansluitend zijn er verschillende muziekuitvoeringen en voordrachten.

Namens COC Deventer zullen bestuursleden een krans leggen bij het monument op het Grote Kerkhof. Na afloop van de herdenking is het COC-café geopend vanaf 20.30 uur in een aangepaste sfeer.

DOETINCHEM

Vanaf 18.45 uur herdenkingsbijeenkomst in de Catharinakerk op het Simonsplein. Daarna worden kransen gelegd – ook door een vertegenwoordiger van COC Midden-Gelderland – bij het monument in het Mark Tennantplantsoen.

DRUTEN

Vanaf 19.00 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Ewaldenkerk – aansluitend Stille Tocht naar het Ambthuisplein en kranslegging bij het gemeentelijk Oorlogsmonument. Daar zal ook COC Nijmegen een krans leggen.

EINDHOVEN

De Dodenherdenking vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Algemene begraafplaats van Woensel ‘De Oude Toren’, ingang Baffinlaan. Eindhovense LHBT-organisaties zullen een gezamenlijke krans leggen. Pand54 van COC Eindhoven is na de ceremonie geopend om de herdenking af te sluiten.
Meer informatie: COC Eindhoven

ELST (gemeente Overbetuwe)

Vanaf 19.15 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, gevolgd door Stille Tocht naar het monument voor het gemeentehuis voor een korte plechtigheid en de gelegenheid voor het leggen van kransen en bloemen bij het monument voor de Britse bevrijders. Ook COC Nijmegen zal daar een krans leggen.

ENSCHEDE

Vanaf 18.00 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk op de Oude Markt, daarna vanaf 19.30 uur Stille Tocht naar het Volkspark, waar de kranslegging plaatsvindt bij de beeldengroep van Mari Andriessen. Ook COC Twente-Achterhoek legt hier een krans.

GRONINGEN

COC Groningen-Drenthe - Dodenherdenking 2014 - foto Kris van der Veen

Om 18.45 uur kranslegging bij het Joods Monument aan de Hereweg, daarna Stille Tocht (route: Hereweg, Hereplein, Gedempt Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt) naar Martinikerkhof – aankomst: 19.50 uur voor Dodenherdenking en kranslegging bij het monument St. Joris en De Draak bij de Martinitoren. COC Groningen & Drenthe zal daar een krans leggen. Na afloop van de kranslegging is er nog de mogelijkheid tot samenzijn in de Martinikerk.

HAARLEM

Om 19.00 uur is er een herdenkingsdienst in de Grote of Sint Bavokerk aan de Grote Markt. Na de dienst is er een Stille Tocht via de Grote Houtstraat naar de Dreef waar om 20.00 uur de Dodenherdenking wordt gehouden bij het Oorlogsmonument ‘Man voor het Vuurpeloton’. Daar leggen twee voorlichters van COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl een krans.

HEERLEN

Herdenkingsplechtigheid vanaf 19.00 uur in het stadhuis, vanaf 19.35 uur gevolgd door een Stille Tocht vanaf het Raadhuisplein via de Raadhuisstraat, Geleenstraat, Saroleastraat, Bongerd, Pancratiusplein en verder naar de begraafplaats aan de Akerstraat. Daar worden bij het Oorlogsmonument en het Joods monument kransen gelegd, waaronder ook een krans door COC Limburg.

HENGELO

Om 19.40 uur Stille Tocht vanaf het Bevrijderslaantje ter hoogte van het monument ‘Dank aan onze bevrijders’ via de Langestraat naar het herdenkingsmonument op het Burgemeester Jansenplein. Daar zal ook COC Twente-Achterhoek een krans leggen. Na de kranslegging wordt vanaf 20.15 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Lambertusbasiliek.

LEEUWARDEN

Vanaf 18.30 uur Stille Tocht vanaf het Fries Museum (Wilhelminaplein) naar de Prinsentuin waar vanaf 19.30 uur de Dodenherdenking gehouden wordt. Homoplatform Fryslân zal daar een bloemstuk leggen.

LEIDEN

Vanaf 19.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in de Marekerk, vanaf 19.45 uur gevolgd door een Stille Tocht vanaf de Marekerk naar het monument tegenover Molen „De Valk” waar de Dodenherdenking gehouden wordt. COC Leiden zal bloemen leggen bij het monument.

MAASTRICHT

Om 18.30 uur wordt een herdenkingsdienst gehouden in de Sint Servaasbasiliek, vervolgd door een plechtigheid om 19.30 uur op het Herdenkingsplein in Maastricht. Daar worden kransen gelegd, waaronder ook door COC Limburg.

MIDDELHARNIS (gemeente Goeree-Overflakkee)

Vanaf 19.30 uur Stille Tocht vanaf het gemeentehuis (Koningin Julianaweg) naar het Oorlogsmonument aan de Hoflaan waar de kranslegging zal plaatsvinden. Hier worden bloemen gelegd door vertegenwoordigers van Gay op Flakkee.

MIDDELBURG

COC Zeeland zal op 4 mei tijdens Dodenherdenking een krans leggen op het Abdijplein te Middelburg. Dit jaar wordt de krans gezamenlijk gelegd met LHBT Jongeren Zeeland.

NIEUWEGEIN

Vanaf 19.00 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Jutphaas) – aansluitend kranslegging bij het monument bij de Dorpskerk op de Nedereindseweg. Namens COC Midden-Nederland wordt hier een krans gelegd door Gerben Horst. Afsluitend is er een Herdenkingsconcert in de Barbarakerk in Vreeswijk, waar werken van Bach, Beethoven, Ravel en Mozart uitgevoerd worden.

NIJMEGEN

Om 18.00 uur houdt de Joodse gemeenschap een korte plechtigheid bij het Joods Gedenkteken op de Kitty de Wijzeplaats. Vanaf 19.00 uur is er herdenkingsbijeenkomst in de St. Stevenskerk, waar generaal b.d. Peter van Uhm een overweging uitspreekt, vanaf 19.35 uur gevolgd door een Stille Tocht vanaf de St. Stevenskerk naar Oorlogsmonument op het Keizer Traianusplein. Daar zal een krans gelegd worden namens de gezamenlijke Nijmeegse LHBT-organisaties.

Na de kranslegging is er vanaf 20.30 uur het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert in Concertgebouw De Vereeniging – het Symfonieorkest Nijmegen en het Philharmonisches Chor Duisburg geven een uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms.

Cantus Obliquus – vanaf 21.15 uur in Activiteitencentrum Doddendaal (Achter Valburg 2) geeft het Nijmeegs roze koor Catus Oblquus zijn jaarlijkse concert ter gelegenheid van Dodenherdenking. Het programma varieert van Jiddisch tot Mozart, jazz en andere liederen, waaronder een deel van de Mauthausen Cyclus van Kambanellis en Theodorakis, geïnspireerd op het gelijknamige concentratiekamp. Bovendien zal een blokfluitensemble enkele instrumentale nummers ten gehore brengen.

OSS

De Dodenherdenking wordt vanaf 19.15 uur gehouden bij het Oorlogsmonument aan de Nieuwe Heescheweg. Namens COC Brabant zal Thijs Verhoeven (schrijver en bedenker van de film ‘Ruben’) een krans leggen.

ROERMOND

Vanaf 18.30 uur, verzorgt het Roermonds orkest De Symphonie een herdenkingsconcert in de Minderbroederskerk. Vanaf 19.30 uur volgt de Dodenherdenking bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein. Daar zal ook COC Limburg een krans leggen.

ROTTERDAM

Vanaf 18.30 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Laurenskerk – met een overdenking door Frédérque Spigt. Van daaruit vanaf 19.30 uur Stille Tocht via Grote Kerkplein, Hoogstraat, Keizerstraat en Blaak richting Plein 1940, waar de kranslegging bij het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine zal plaatsvinden. Ook COC Rotterdam zal daar een krans leggen. Na afloop is er een samenkomst in Café Praag van COC Rotterdam (Schiedamsesingel 175).

SITTARD

Dodenherdenking vanaf 19.30 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat. Daar zal ook COC Limburg een krans leggen.

TIEL

Herdenkingsbijeenkomst in de St. Maartenskerk (Tielse Waalstraat), waar vanaf 19.15 Stille Tocht wordt gehouden. Deze rondgang is rond 19.50 uur terug bij het monument voor de kerk, waar kransen en bloemen gelegd worden. Ook COC Nijmegen zal daar een krans leggen.

TILBURG

Om 19.00 uur wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de kerk van ’t Heike, nabij het Oorlogsmonument aan de Schouwburgring, waar tegen 20.00 uur de twee-minuten-stilte en de kranslegging plaatsvinden. Daar zal ook COC Tilburg een krans leggen.

UTRECHT

COC Midden-Nederland legt samen met Stichting PANN een krans tijdens de Dodenherdenking bij de Domkerk. Iedereen is welkom om de plechtigheid bij te wonen. Er wordt verzameld van 18.30 uur in Café De Zaak (Korte Minnebroederstraat 9 – tegenover het stadhuis) waarna rond 19.10 uur in een stille tocht gelopen wordt naar het Domplein. Aansluitend aan de ceremonie is er gelegenheid om in Café Kalff na te praten.
Meer informatie: COC Midden-Nederland

VENLO

Vanaf 19.40 uur Stille Tocht vanaf de Markt, vanaf 19.55 uur plechtigheid bij het Oorlogsmonument in het Rosarium. Daar worden kransen gelegd, waaronder ook door COC Limburg, samen met de Stichting Coming-Inn.

VENRAY

Vanaf 18.45 uur herdenkingsplechtigheid in de Grote Kerk. Vanaf 19.45 uur de Stille Tocht via Mgr. Gommansplein, Grote Markt, Hofstraat, Raadhuisstraat, Kerkpad tot aan het monument. Daar worden kransen gelegd, ook door COC Limburg, samen met de Stichting Coming-Inn.

WEERT

Dit jaar is er gekozen voor een herdenking – vanaf 18.30 uur – alleen bij de Rumoduskapel aan de Molenpoort. Daar zullen vanaf 18.45 uur een aantal sprekers het woord voeren. Bij de gedachteniskapel zal daarna de traditionele plechtigheid plaats vinden met om 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte. COC Limburg zal bij deze plechtigheid aanwezig zijn en een krans leggen.

WINTERSWIJK

Vanaf 16.00 uur worden op verschillende locaties in Winterswijk kransen gelegd, waaronder op de Joodse Begraafplaats. Vanaf 19.30 uur wordt een plechtigheid gehouden bij het raadhuis, waar kransen worden gelegd bij het Oorlogsmonument. Daar zal ook COC Twente-Achterhoek een krans leggen.

WIJCHEN

Herdenkingsbijeenkomst vanaf 19.30 uur bij het Herdenkingsmonument aan de Meerdreef. Hier zal ook COC Nijmegen een krans leggen.

ZWOLLE

Vanaf 19.15 uur wordt een Stille Tocht gehoduen vanaf de Spinhuisbredehoek naar het monument aan het Ter Pelwijkpark. Bestuurslid Ton Roelofs van COC Zwolle zal daar een krans leggen.

[Bron: COC NL]

– Foto Homomonument Amsterdam: CC-Andrea Bandelli

– Foto Bloemstuk COC Groningen & Drenthe: Kris van der Veen

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!

 

 

 

Categorie:
Algemeen, homepage
Tags:
,